Voor het eerste nest hebben we  Jurre Koen fan de Parrehôf uitgezocht. Jurre is een stabiele Stabij. Hij een heeft een heel lief karakter. Hij was een echte “gentleman” voor Floorke.

De dagen voor de dekking hebben we Floorke laten testen op haar progesteron en op 29 mei 2019 kregen we te horen dat ze dekrijp was. Het was zover en dus erg spannend, want het was voor ons de eerste keer dat we een  nestje gingen fokken.

Op 30 (Hemelvaartsdag) 2019 zijn we naar Almere gereden en is Floorke gedekt door Jurre Koen fan de Parrehôf. De volgende dag aan het eind van de middag heeft er een tweede dekking plaatsgevonden.

In april hadden we al kennis gemaakt met Jurre en toen we de straat inreden en in de buurt kwamen van het huis waar Jurre woont, merkten we aan Floorke dat ze nog precies wist waar Jurre woonde. De voordeur ging open en de beide geliefden vlogen elkaar direct om de oren. Beide honden hebben eerst even buiten in de tuin met elkaar gespeeld, maar al snel was er een dekking en koppeling. Na afloop hebben ze nog lekker even kunnen nagenieten.

De volgende dag zijn we aan het eind van de middag weer naar Jurre gereden en ook deze keer verliep de ontvangst en de dekking heel goed. Jurre was wederom zo lief voor Floorke …..

Al met al verliepen beide dekkingen erg vlot en zonder problemen. De koppelingen duurden ongeveer 20 minuten.

Nu wordt het afwachten en na ongeveer dertig dagen laten we een echo maken.