Zondag 4 april, Eerste paasdag, werd Floorke ’s nachts erg onrustig. Ze liep heen en weer, wilde nauwelijks iets eten en bleef drentelen. Toen ik haar rond 5.00 uur in de ochtend de temperatuur opnam, zag ik dat deze aan het dalen was, nl. 36,8 graden. De bevalling is aanstaande! Ik heb haar rond 9 uur nog eens getemperatuurd en zag dat het nog iets gezakt was, nl 36.5 graden. De bevalling zal niet meer lang op zich laten wachten. Voor ons een teken om nog eens goed te controleren of alles echt gereed is voor de worp. Je weet dat dit wel goed zit, maar toch…….. Ook wij werden enigszins gespannen. De hele dag veel naar buiten, onrustig, onder de bosjes in onze tuin kruipen, enz.

Tussendoor lag ze ook nog even relaxed in haar mand.

Ik ben om 11.00 uur naar bed gegaan en Floorke lag naast mij op een grote handdoek. Af en toe liep ze naar de werpkist, maar kwam dan weer naast mij liggen. Om 24.00 uur sprong ze van bed af, maakte twee rondjes op de grond, sprong weer op bed en floep….daar was pup 1. Geweldig hoe dit ging en net als bij het vorig nest is de eerste pup buiten de werpkist geboren. Ik heb het pupje opgepakt en ben toen samen met Floorke in de werpkist gaan zitten. Floorke heeft de pup gepoetst en gelikt. Daarna ging de pup tegen haar aanliggen en begon te zuigen.

Ruim een half uur later kwam het tweede puppy te wereld. Ik zag direct al dat er iets mee aan de hand was. Het heeft al met al nog een kleine 5 uur geleefd. Om 01.12 uur kwam pup drie ter wereld. Een flinke pup. Hierna heeft Floorke even wat rust voor zichzelf genomen. Ik zag dat er nog wat in haar buik zat, dus er moesten nog meerdere puppy’s geboren worden. Hoeveel ???????? dat bleef voor mij nog een vraag. Tussen 5 en 6 uur zijn er wederom twee reutjes geboren, even na 8 uur nog een reu (weer geen teef en ik wil dat zo graag…..). Om 10.15 uur de laatste reu. Heel apart 9 reutjes, maar de natuur bepaalt, ook al wil je graag iets anders…..

De worp is weer goed gegaan, zonder complicaties en ben er superblij mee.