Het kriebelde al een tijdje om met Floorke een nestje te gaan fokken en uiteindelijk is mijn droom van een eerste nest op 30 juli 2019 tot uiting gekomen.

Maar het fokken van een nest doe je niet één, twee, drie. Daar is meer bedenktijd, energie en geduld voor nodig en natuurlijk een hele lieve hond.

Voordat ik uiteindelijk kon beginnen met het fokken, heb ik de benodigde testen met Floorke gedaan, foto van de heupen laten maken en de fokkerscursus via de NVSW gevolgd. Tevens heeft Floorke voldaan aan de kwaliteitseisen die ze heeft behaald tijdens enkele hondenshows. Dit is dus allemaal nodig, om volgens de regels van de NVSW (Nederlandse vereniging voos Stabij- en Wetterhounen) om Stabij honden te fokken.

Uiteindelijk stonden alle stoplichten in 2016 op groen, maar vanwege de tussenkomst van een verhuizing naar onze huidige woning, heeft het eerste nestje iets langer op zich laten wachten. Het bleef ondertussen kriebelen en eind 2018 is voor ons de beslissing gevallen. Dus op zoek naar een passende reu. Begin januari 2019 kreeg ik toestemming om te gaan fokken met een prachtige en ontzettend lieve reu te weten Jurre Koen fan de Parrehôf. Zowel de dekking als de dracht verliepen naar wens.

Op 30 juli 2019 is Floorke bevallen van zeven gezonde en prachtige pups. De bevalling verliep heel vlot.  Het zevental bestond uit 5 teefjes en 2 reutjes.

Deze mooie “liefhebberij” bleef mij achtervolgen en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en besloten om nog een nestje met Floorke te gaan fokken. Deze keer wilde ik het nog meer officiëler  doen en ben ik bezig gegaan met het bedenken van een kennelnaam.

We zijn uiteindelijk uitgekomen op de kennelnaam: “Uut Koentjes Huus”. Enkele vrienden van ons noemen ons “de Koentjes” en dit heeft ertoe geleid om deze naam voor onze kennel aan te vragen. De kennelnaam is inmiddels geregistreerd bij de Raad van beheer.