De dracht van Floorke is naar wens verlopen. Na een paar weken had ik sterk het gevoel dat ze drachtig was, want er waren duidelijk herkenbare symptomen. Maar aangezien het mijn eerste nest is, was er ook de twijfel.

Wat waren we blij toen we op dag 30 op de echo konden zien dat er sowieso 5 à 6 puppy’s zichtbaar waren. Het geluk kon niet op, maar we hielden wel in ons achterhoofd dat er nog genoeg fout kon gaan.     

De weken daarna begon Floorke te groeien, niet heel erg hard. Ook werd ze rustiger en wilde steeds meer eten. De hoeveelheid eten werd vanaf halverwege week 5 telkens opgevoerd. Ik merkte ook dat ze wel graag wilde wandelen, maar niet meer zo ver. Maar dat is ook wel logisch. De wandelingen werden korter, maar we gingen wel elke dag meerdere keren. We wonen naast een Mountainbike parcours en ze houdt deze fietsers normaal gesproken “goed in het oog” en ze wil er graag achteraan rennen, maar ook daarvoor kreeg ze steeds minder belangstelling. Gelukkig……….pffff.

Nadat Floorke vijf weken drachtig was, is ze met ons mee geweest voor een vakantie in Zuid Duitsland. Ze kent daar de omgeving, omdat ze er vaker komt. We hebben tijdens die vakantie rustig aangedaan, minder ver en minder vaak gewandeld. Al met al heeft ze er echt wel genoten. En wij ook.

Haar buik begon vanaf week 6 duidelijk zichtbaar te groeien. Floorke is van zichzelf slank en daarom duurde het wel langer dat de uiterlijke kenmerken duidelijk zichtbaar werden. Haar tepels worden ook groter.

Na ongeveer 7 weken zijn we begonnen met het klaarzetten van de werpkist. Trots ging ze er de eerste keer inzitten. Ze vond het een prachtige plek. Ze wil steeds meer eten, maar dat doe ik niet. Ze krijgt wel meer, maar gedoseerd. Ik wil niet dat ze te dik wordt en last krijgt. Ze krijgt ook regelmatig verse pens en dat vindt ze heerlijk.

De laatste twee weken kreeg ze het zwaarder. De puppy’s zullen wel in de weg hebben gezeten, want en de laatste dagen voor de geboorte at ze minder. Ze sliep veel en dat vind ik ook prima. Wandelen doen we nog regelmatig, maar kleine en korte stukjes. Wel aan de lijn, want in de voorlaatste week rende ze heel hard weg om achter een konijn aan te rennen.

Ze heeft tot de laatste dag van haar dracht geen complicaties gehad. Al met al een goede dracht.