Ik ben Aukje Koenderink en woon samen met mijn man en Floorke (Lobke Lieke fan de Haesterwei) in Wierden.

Op 15 februari 2014 is Floorke geboren in Marum bij Liesbeth Krol, een bekende fokker in de “stabijwereld”. Toen we voor een bezoek bij haar kwamen om het nest te bekijken, waren we meteen verkocht. Floorke viel ons direct op en 5 weken later mocht zij met ons mee naar Wierden. We zijn vanaf het eerste moment verliefd op haar geworden en gebleven (ondanks haar typische Stabijstreken).

Via deze website wil ik u verder kennis laten met Floorke, het ras Friese Stabij, de nest(en) en de kennel.

Allereerst Floorke en de nest(en): Nadat Floorke een paar jaar bij ons woonde, begon het bij mij “te kriebelen” om met haar een nestje te gaan fokken. Ik heb hiervoor eerst de benodigde voorbereiding getroffen, waaronder het volgen van een fokkerscursus. Ik ben ook in het bezit van het certificaat hiervoor. Het eerste nest is er in juli 2019 gekomen en het was een prachtig nest. Dit gaf mij heel veel plezier en binnenkort (voorjaar 2021) hoop ik nog een tweede nestje met Floorke te krijgen.

Dan het ras Friese Stabij: Het zijn geweldig lieve (jacht)honden. Ze kunnen heel aanhankelijk zijn, heel trouw. Het is een fantastisch ras!

Tot slot de kennel: Ik fok volgens de regels van de NVSW en daarbij zorg ik er o.a. voor dat de puppy’s goed gesocialiseerd worden, voordat ze naar hun nieuwe baas(jes) gaan. Ik wil ervoor zorgen dat de toekomstige eigenaar een pup krijgt, die blij, gezond en in de eerste weken goed opgegroeid is. Een vrolijk kwispelende pup. En bij een kennel hoort natuurlijk een mooie kennelnaam en dat is: “Uut Koentjes Huus”.

Meer informatie over o.a. Floorke, het ras en het gedrag van de Friese Stabij leest u op de volgende pagina’s.