Ik ben Aukje Koenderink en woon samen met mijn man, met Floorke (Lobke Lieke fan de Haesterwei) en Mare (Wikje van Nij Wybranda) in Wierden.

Op 15 februari 2014 is Floorke geboren in Marum bij Liesbeth Krol, een bekende fokker in de “stabijwereld”. Toen we voor een bezoek bij haar kwamen om het nest te bekijken, waren we meteen verkocht. Floorke viel ons direct op en 5 weken later mocht zij met ons mee naar Wierden. We zijn vanaf het eerste moment verliefd op haar geworden en gebleven (ondanks haar typische Stabijstreken).

Via deze website wil ik u verder kennis laten met het fokken, het ras Friese Stabij, de nest(en) en de kennel.

Fokken: Nadat Floorke een paar jaar bij ons woonde, begon het bij mij “te kriebelen” om met haar een nestje te gaan fokken. Ik heb hiervoor eerst de benodigde voorbereiding getroffen, waaronder informeren bij stabijfokkers en het volgen van een fokkerscursus. Ondertussen ben ik ook in het bezit van het fokkerscertificaat .

Het eerste nest is in juli 2019 geboren en het was een prachtig nest van 3 reutjes en 4 teefjes. Dit gaf mij heel veel plezier en vandaar dat er in het voorjaar van 2021 weer een nestje is geboren met 7 reutjes. Mare onze jongste stabij wordt in het voorjaar van 2024 gedekt en met haar hoop ik ook een fijn nest te krijgen.

Het ras Friese Stabij: Het zijn geweldig lieve (jacht)honden. Ze kunnen heel aanhankelijk zijn, heel trouw. Het zijn “maatjes” voor het leven. Kortom het is een fantastisch ras!. Meer info vindt u op de site van de NVSW.

De kennel: Ik fok volgens de regels van de NVSW en daarbij zorg ik er o.a. voor dat de puppy’s goed gesocialiseerd worden, voordat ze naar hun nieuwe baas(jes) gaan. Ik wil ervoor zorgen dat de toekomstige eigenaar een pup krijgt, die blij, gezond en in de eerste weken goed opgegroeid is. Een vrolijk kwispelende pup. En bij een kennel hoort natuurlijk een mooie kennelnaam en dat is: “Uut Koentjes Huus”.

Meer informatie over o.a. Floorke, Mare, het ras en het gedrag van de Friese Stabij leest u op de volgende pagina’s. Veel leesplezier!