15 april en ze zijn nu 11 dagen oud. De groei zit er goed in bij de puppy’s. Elke hond zit nu qua gewicht op het dubbele van zijn geboortegewicht. Er is ook meer “leven in de brouwerij”, maar aan de andere kant zijn ze ook weer rustig. Mama Floorke verzorgt haar kinderen goed en ze zorgt ervoor dat de werpkist schoon blijft. Ze poetst haar kinder regelmatig en zeer zorgvuldig. Ik verwacht dat morgen de eerste puppy’s hun ogen openen, want een enkeling heeft al een hoekje open. Weer een mooi en spannend moment. Ook zijn ze al bezig met pogingen tot lopen, maar dat lukt nog niet.

Floorke ligt niet meer continu bij haar kinderen. Regelmatig gaat ze op een koud plekje buiten de kist liggen of gezellig bij ons. Er is ook al bezoek geweest van vrienden en bekenden. Mensen die Floorke kent. Floorke vindt het allemaal goed. Ze is een superlieve moeder!

In het begin hadden alle puppy’s een gekleurd bandje om, maar die heb ik er nu allemaal afgehaald. Ik weet nu wie welke pup is. In het begin is het lastig en vooral omdat het allemaal mannen zijn. Hieronder enkele foto’s van de eerste dagen van week 2.

Het is eind week 2 en de pups groeien nog steeds goed. We hebben nu een pup die meer dan een kilo weegt en bijna alle puppy’s hebben hun ogen open. De eerste looppasjes zijn door 3 puppies ook al gemaakt en dat houdt in dat we zo langzamerhand de hekjes rondom de werpkist gaan plaatsen. Mochten ze eruit rollebollen dan kunnen ze niet ver weglopen, maar voordat het zover is zijn we vast en zeker eind week 3. Maandag krijgen de puppy’s de eerste ontworming. Prachtig om te zien op film en foto hoe ze dit vinden.