De eerste weken na de dekking was Floorke even actief als voorheen. We hebben veel gewandeld en ze had geen complicaties. Na drie weken wist ik bijna zeker dat ze drachtig was. De flanken werden breder en de tepels veranderden ook. In week 4 had ze opeens veel minder trek in eten en dat hoort er ook bij. De teef begint dan te ervaren dat er iets in haar lichaam gebeurt. Na vier weken dracht heb ik echo laten maken en werd het voor ons duidelijk dat Floorke drachtig is en zo te zien van meerdere pups.

Het verdere verloop van haar zwangerschap verloopt goed. Ze heeft meer trek/honger en ze krijgt ook meer. Dat heeft ze ook echt nodig. Maar ik voldoe niet aan haar wensen, want dan krijgt ze teveel en groeit ze te hard. Dat is niet bevorderlijk voor haar bevalling. Ze krijgt nu brokken met meer eiwit, puppy brokken.

We wandelen elke dag nog en één keer per dag een langere wandeling. Een goede conditie is belangrijk. Ze vindt het ook nog steeds fijn, maar eind week 5 merkte ik wel dat ze eerder vermoeid is.

21 maart

Floorke is nu ruim 6 weken drachtig. Ze is heel goed gegroeid. We wandelen elke dag nog een paar keer. Af en toe zelfs een langere wandeling, maar niet langer dan 45 minuten. Ik merk dat ze het zwaarder krijgt, want ze begint meer te hijgen en slaapt ook meer. Ze scharrelt veel buiten in de tuin. Gisteren hebben we de werpkist klaargezet, zodat ze er weer aan kan wennen. Ze komt af en toe kijken en vindt het allemaal wel goed. Wat gaat het toch snel!

1 april, halverwege week 8

Floorke groeit nog steeds en heeft een echt bolle buik. Ze krijgt het zwaarder en moet af en toe ook hijgen. Verder eet ze nog goed, maar wel met langere tanden. Ze krijgt nog iets meer, maar ook weer niet teveel. Ze rust en slaapt veel, maar aan de andere kant is ze ook weer heel waaks en kan ze zo ineens heel actief en snel wegrennen. Tja, mama moet wel een beetje rustig aan doen met haar kindjes in haar buik…….😉😃. Ik ben ondertussen ook begonnen met de temperatuur op te nemen, want als er zich een plotselinge daling voordoet van 0,5 tot 1 graad dan zullen de puppy’s binnen 24 tot 36 uur geboren worden.

Vrijdag 1 april. De laatste loodjes…

We wandelen nog twee keer per dag kleine/korte stukjes en Floorke bepaalt zelf het tempo. Het is meer sjokken dat je nu ziet. Af en toe wil ze nog even naar iemand rennen of achter een vogel aan, maar na een paar passen waar ze draaft in plaats van rent, gaat ze weer over in de slenterhouding. Verder zie je de flanken uitzetten, een teken dat de puppy’s zich verplaatsen. Af en toe zie je de pups bewegen. Dat is zo mooi om te zien.


Paaszondag 4 april

De daling qua temperatuur is begonnen en dat houdt in dat de puppy’s geboren worden na ongeveer 24 tot 36 uur. Floorke is onrustig en ze gaat regelmatig even graven in haar werpkist. Ze weet dus nog goed waar de kist voor dient. Gisteren heeft ze weinig gegeten en vandaag ook nog amper iets. Voor een plakje kaas komt ze nog wel snel in de poten, maar verder…..Ze is al met al toch vrij relaxed en slaapt/rust veel vandaag. Ik ga ervan uit dat het “paashondjes” worden.