Floorke is een hele lieve stabij. Maar soms ook een echte eigenwijze Stabij. Ze heeft af en toe een eigen wil, maar over het algemeen valt dit mee. Maar ja, daarvoor is ze ook een Stabij.

We hebben Floorke 8 weken oud op vrijdag 6 april 2014 opgehaald in Marum ( Groningen). De eerste maanden was het wennen, zowel voor Floorke als voor ons. Maar langzamerhand werd de band sterker en sterker en werd ook het gedrag van Floorke steeds beter. Daar hebben zowel de puppie cursus na 2 maanden als de jachttraining in het najaar enorm aan bij gedragen. Ook werden de wandelingen met de week langer. En wat waren wij trots als we onderweg te horen kregen “wat een mooie hond hebben jullie” of “wat een lieve hond is dat”. Tijdens één van die wandelingen op een mooie najaar dag op de Holterberg raakte Floorke los van de riem. Floorke was niet te stoppen en was binnen een mum van tijd uit het zicht verdwenen. Gelukkig heeft zij na een tiental minuten een wandelaarster in het bos aangeklampt, zij heeft haar vervolgens meegenomen naar de parkeerplaats en ons gebeld. Floorke heeft een penning met telefoonnummer om). Na een half uurtje werden we met Floorke herenigd en wat waren wij alle drie op dat moment enorm blij!

Vanaf het moment dat ze bij ons woont nemen wij haar overal mee naar toe. Ze gaat graag mee in de auto en vanwege het feit dat ze hiermee geen problemen heeft, mag ze meestal ook mee als we met vakantie gaan. Ze heeft al meerdere landen bezocht samen met ons, en ze is een graag geziene gast in ons appartement in Zuid Duitsland. Ze vindt het daar geweldig. Lekker kilometers wandelen door de bergen tijdens alle jaargetijden en elke dag even heuvel op rennen achter een balletje aan . Vooral in de winter kan ze zich goed uitleven. Spelen, rennen en ravotten in de sneeuw vindt ze geweldig. De eerste keer in een cabinelift vond ze iets minder. Floorke moest tot haar grote en ook ons verdriet een muilkorfje om. Gelukkig was dat éénmalig en nu is de cabinelift in Steibis echt een uitje voor haar! Natuurlijk krijgen we ook altijd complimentjes over haar in Duitsland. Van “Toller”, “Schöner” of “so einen Lieben Hund wunschen wir uns auch” tot “ist das einen Münsterländer?”. Naast Duitsland is Floorke inmiddels ook op meerdere plaatsen in Oostenrijk , in Hongarije, Zwitserland, Liechtenstein en België geweest. Ze heeft al veel van de wereld gezien.

Ook de momenten aan zee vindt Floorke geweldig. Maar alleen een klein eindje met de pootjes in zee, niet te ver en zeker niet te nat worden.