Op 30 juli was Floorke ’s nachts onrustiger dan ervoor. De dag ervoor was haar lichaamstemperatuur gedaald en voor mij een teken dat de bevalling eraan zat te komen.

Ik had alles gereed staan en ook voor de nacht. ’s Nachts is ze twee keer naar buiten geweest om te plassen en de derde keer heeft ze ook nog gepoept. Daarna ging het snel. We liepen nog buiten en Floorke bleef ineens staan. Even later is buiten de eerste pup geboren, een teefje. Floorke wist niet goed wat ze moest doen. Ik heb haar even geholpen en daarna was de eerste pup verlost van haar vlies. We zijn daarna naar binnen gelopen en hebben de pup gewogen en weer bij Floorke neergelegd in de werpkist. Het was die dag heel erg warm en dat zorgde ervoor dat we buiten rustig konden handelen. De overige puppy’s zijn daarna ook vlot achter elkaar geboren en binnen twee en een half uur waren de 7 puppy’s (2 reutjes en 5 teefjes) geboren.

Floorke was heel zorgzame moeder voor haar kinderen en ze liet ze allen in alle rust drinken en ze bleef ze poetsen en lekker warmhouden. Zowel moeder als de puppy’s hadden geen complicaties.

Ik heb zo genoten van alles. Het verliep zo natuurlijk en wat een instinct heeft Floorke.